Afbeelding
Foto: Brian Elings

Parcls vertrekt uit Weesp

B2b

WEESP - Pakketpunt Parcls vertrekt uit Weesp. De vestiging aan de Achtergracht, van waaruit pakketten kunnen worden bezorgd en afgehaald, sluit op 4 maart aanstaande. Het heeft dan slechts drie maanden bestaan. "Ondanks dat er in de afgelopen maanden een klein maar mooi klantenbestand is opgebouwd, blijkt het niet rendabel het pakketpunt voort te zetten in deze fase. "

Bij de opening was al duidelijk dat het ging om een proefvestiging aan de achterkant van de Weesper Boekhandel. "Doel was om te leren van de ervaringen met pakketten verwerken, klanten werven etc. Uit de proef blijkt dat met name pakketten ophalen wanneer de klant dat uitkomt, erg populair is. Veel van onze klanten vinden het fijn dat ze geen rekening hoeven te houden met de pakketbezorger én dat ze hun buren niet belasten met het aannemen van pakketjes voor anderen. Daarnaast werd het persoonlijk contact met het vaste personeel op prijs gesteld. "

Inmiddels heeft Parcls pakketpunten in Amsterdam geopend, in Oud-West en de Pijp. Uit de eerste ervaringen blijkt dat in deze buurten een behoefte is aan het laten bezorgen en zelf ophalen van pakketjes bij een vast pakketpunt. In de loop van 2017 opent Parcls meerdere vestigingen in Amsterdam en Utrecht. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant