Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Gesprekken 'upgrade' Weesper Boekhandel stukgelopen

B2b

WEESP - Het heeft er alle schijn van dat het niet gaat lukken om de Weesper Boekhandel vlot te trekken. Er lijkt geen oplossing gevonden te kunnen worden om de Weesper Boekhandel beter te kunnen laten draaien. Dat laat Collin Crowdfund, het bedrijf dat de investeringen regelt, weten. 

Er werd de afgelopen weken en maanden gesproken met een landelijke keten om de Weesper Boekhandel een broodnodige upgrade te geven. De hulp van een grotere boekwinkelketen moest er voor zorgen dat het assortiment aan boeken wordt geactualiseerd en uitgebreid. Daarnaast moet de uitstraling van de winkel worden opgepakt. Het gebrek aan bepaalde nieuwe boeken was vaak een probleem; de Weesper Boekhandel had niet altijd alle boeken op voorraad en had soms te maken met lege schappen. Daar kwam nog eens bovenop dat de Weesper Boekhandel betalingsproblemen had. Investeerders konden niet worden terugbetaald. 

Een oplossing lag binnen handbereik, maar komt er niet
De gesprekken om de zaak vlot te trekken zijn op niets uit gelopen. Dat komt vooral omdat de Weesper Boekhandel niet kan voldoen aan een aantal door de keten gestelde voorwaarden. "Daarmee constateren wij dat er ook geen andere alternatieven meer resteren om alsnog tot een oplossingsmogelijkheid te komen. Wij betreuren dat ten zeerste omdat wij tot vorige week de stellige overtuiging hadden dat een oplossing voor de betalingsproblemen binnen handbereik lag", zo schrijft Collin Crowdfund aan de investeerders. De investeerders kunnen nog steeds niet worden terugbetaald. 

Weesper Boekhandel wordt in gebreke gesteld
Er wordt nu druk op de Weesper Boekhandel uitgevoerd om er voor te zorgen dat de betaalverplichtingen aan investeerders toch worden nagekomen. De Weesper Boekhandel wordt formeel in gebreke gesteld. Als betalingen uitblijven zal Collin Crowdfund de leningovereenkomst opzeggen en alle vorderingen, achterstallige betalingen en andere kosten opeisen. Daarnaast zullen er zo nodig juridische incassomaatregelen genomen worden. 

Collin Crowdfund laat doorschemeren niet al te veel vertrouwen te hebben op een goede afloop. "Gelet op de informatie die ons ter beschikking staat zijn de verwachtingen niet hoog gespannen", zo laat het weten. 

De Weesper Boekhandel was zelf nog niet bereikbaar voor commentaar. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant