De transformatie van de kerk ligt nog steeds stil.
De transformatie van de kerk ligt nog steeds stil. Foto: André Verheul

Huurders wachten met smart op groen licht Laurentiuskerk

B2b

WEESP - Het ombouwen van de Laurentiuskerk tot woningen, werkruimten, yogastudio en brouwerijcafé ligt nog altijd stil. Tot grote frustratie van de toekomstige huurders van de kerk, zoals Wispe dat er straks haar bier gaat brouwen. "We staan klaar om te starten, maar moeten wachten. En dat kan ons duur komen te staan", laten Remko en Jerrit Vellenga van Wispe weten.

Wispe heeft grootse plannen als huurder van de Laurentiuskerk. Als er straks wel groen licht komt voor de transformatie van de kerk moet Wispe nog meer een Weesper biertje worden: het moet er straks ook gebrouwen worden. Daarnaast komt er een proeflokaal en moet er een brouwlab komen, waar Wispe nieuwe biersmaken en soorten kan testen.

Al toe aan aannemen van personeel
Maar zolang er niet gebouwd kan worden, zit Wispe in de wachtkamer. "We werken nu al drie jaar aan het plan. Dat het allemaal wat langer zou duren hadden we van tevoren wel verwacht. Je hebt te maken met een monumentaal gebouw en dat heeft toch wat meer voeten in de aarde. Maar nu duurt het door alle bezwaren wel heel erg lang. We zijn eigenlijk al toe aan het bestellen van de brouwketels en het aannemen van personeel, maar dat laat allemaal op zich wachten. En daar worden we wel een beetje moe van."

Nu of nooit
Wat Wispe betreft moet er snel wat gaan gebeuren. "De concurrentie op de biermarkt is ontzettend groot. En steeds meer biermerken vestigen zich nu. Doordat het zo lang duurt verliezen wij nu wel onze goede startpositie. Toen we negen jaar geleden begonnen met Wispe waren we één van de eerste, maar het openen van een brouwerij laat op zich wachten. We moeten in die trend meegaan. Het is echt nu of nooit."

Of en wanneer het werk aan de Laurentiuskerk wel van start kan gaan is nog niet bekend. 

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant