Het meisje met de kat krijgt een QR-code voor extra informatie bij het beeld dankzij Weesp Begroot.
Het meisje met de kat krijgt een QR-code voor extra informatie bij het beeld dankzij Weesp Begroot. Foto: Archief WeesperNieuws

Uitslag Weesp Begroot bekend

Buurt & Wijk

WEESP - De plannen die de meeste stemmen hebben gekregen bij Weesp Begroot en zijn gekozen door de inwoners van Weesp en Driemond, zijn bekend.

Een overzicht van de winnaars en wat er in het kort gaat gebeuren:

Bloemrijk op de Korte Stammerdijk: De entree van Weesp aan de Korte Stammerdijk een kleurrijk karakter geven door het groen op te frissen met bloemrijk gras, struikgewassen en een leuk insectenhotel.

Een vlindertuin aan de Keulsevaartstraat: Bewoners willen graag een fleurige vlindertuin aanleggen bij het speelplekje aan de Keulsevaartstraat. Een veld met bloemen die insecten en vlinders aantrekken zodat de buurt, wandelaars en bootrecreanten die hier zomers aanleggen van de vlindertuin kunnen genieten.

Iedereen welkom op groentepluktuin Vers aan de Vecht: In 2023 is, met behulp van een subsidie van Weesp Begroot, het project ‘Iedereen Welkom’ gestart. Met ‘Iedereen Welkom’ kunnen mensen met de pluktuin meedoen die dit zelf om sociale, maatschappelijke of financiële redenen niet lukt (mensen met weinig geld die geen oogstaandeel kunnen betalen, Oekraïners, statushouders). Het idee is om met de subsidie van Weesp Begroot 2024 dit project uit te breiden om nog meer mensen te bereiken.

Computer voor buurtkamer de Kastanje: De vrijwilligers van de computergroep buurtkamer de Kastanje willen in de buurtkamer bewoners blijven helpen met ondersteuning in hun computergebruik. De computers zijn verouderd en moeten vervangen worden.

Bloembollen voor begraafplaats Landscroon: De vrijwilligers willen graag de graven letterlijk ‘in de bloemetjes zetten’, geen aangeharkte perken, maar natuurlijke bollen die de biodiversiteit van deze prachtige plek versterken.

Zomerfestival tegen Voedselverspilling: De Kookgroep en BuurtBuik Weesp slaan de handen ineen om een gratis zomerfestival te organiseren waar alles draait om heerlijk eten en om samen verspilling van voedsel tegen te gaan. Een inspirerende dag die gratis toegankelijk is met sprekers, workshops en heerlijke gerechtjes en drankjes te proeven.

OASE: Het idee is om ‘tegels te wippen’ en een OASE te maken van bloemen en planten en natuurlijke speelelementen tussen de
M. Nijhoffstraat, PC Boutensstraat en het Dichtershof, zodat er een ontmoetingsplek voor iedereen gecreëerd wordt. De uitvoering is een verantwoordelijkheid van de gemeente en bewoners kunnen helpen bij de aanleg en het onderhoud.

Verrassing voor vrijwilligers: Verrassingspakketjes voor vrijwilligers die bijdragen aan de Weesper samenleving.

Educatief wandelpad volkstuinen Driemond: Volkstuinpark Frankendael in Driemond wil de biodiversiteit op het park meer zichtbaar maken voor bewoners van Driemond en Weesp door een educatieve wandeling over het park te creëren. De educatieve wandeling wordt via informatiebordjes en QR codes vormgegeven.

Weesp Meet: Weesp Meet is een project dat samen met de Weesper basisscholen onderzoek doet naar de luchtkwaliteit in Weesp. Er worden tenminste zes fijnstofmeters gebouwd op zes verschillende locaties in Weesp en Driemond om te meten hoe het staat met de luchtkwaliteit in Weesp. Door aansluiting bij het grootste sensornetwerk ter wereld ‘Sensor.Community’ worden de resultaten ook openbaar toegankelijk.

Herinrichting Buurthuis FC Weesp: Het buurthuis van FC Weesp is nu ruim 15 jaar oud. Het plan is om deze plek, waar heel veel Weespers wekelijks bijeenkomen, te vernieuwen.Onder andere door het aanbrengen van duurzame ledverlichting, het realiseren van verschillende ‘groene’ zitgelegenheden en het creëren van een presentatieruimte/trofeeënkast.

Buitenkunst Stadsgebied Weesp: De betekenis van de kunstwerken in stadsgebied Weesp ontbreekt nog. Door het plaatsen van QR-codes bij de buitenkunst kan de achtergrond en betekenis van een kunstwerk toegelicht worden en wordt het culturele besef vergroot bij inwoners en bezoekers.

Donderdag 21 maart is de officiële prijsuitreiking. Met de indieners van de plannen wordt door de organisatie van Weesp Begroot contact opgenomen om de opstart en uitvoering van de plannen te bespreken. Alle ingediende plannen zijn terug te vinden in het plannenarchief.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant