Afbeelding

Burgemeester: 'Wij kunnen S&B niet organiseren'

Buurt / wijk

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove heeft er alle vertrouwen in dat het Sluis-en-bruggenfeest dit jaar gewoon doorgaat. Hij benadrukt wel dat de gemeente de organisatie al heel erg helpt, en niet veel meer kan doen dit.

"Ik hoop voor Weesp en de Weespers dat het feest doorgaat. We staan aan de vooravond van de 40ste editie. We zijn voortdurend met het bestuur in gesprek, ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat. Maar er zijn echt nieuwe mensen nodig die de kar moeten gaan trekken", zo vertelt de burgemeester.

Heel druk
Hij zegt ook dat de gemeente niet veel meer kan doen dan wat ze nu doen. "We hebben een ambtenaar die al heel veel werk verzet voor het feest. Zij voert het overleg met de brandweer en de politie, controleert de regels en houdt contact met de organisatie. Zij zullen toch echt zelf de belangrijkste stap moeten zetten. We doen er ongelofelijk veel mee. Het feest zelf organiseren is ook niet mogelijk, want wij zijn ook de vergunningverlener en de toezichthouder. "

Nieuwe mensen
Het bestuur van de organisatie van het Sluis-en-Bruggenfeest stapt op. Als Weesp wil dat het driedaagse feest doorgaat, zijn er met spoed nieuwe mensen nodig

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant