(vlnr) Ron Heeren, Christian Brouwer, Anne van der Meyden, Maurice Kapteijn, Arnold Soddeman, Wendy van der Neut. Vooraan: Robin Voorhamm. Bjorn van der Neut, Femke Quatfass ontbreken op de foto.
(vlnr) Ron Heeren, Christian Brouwer, Anne van der Meyden, Maurice Kapteijn, Arnold Soddeman, Wendy van der Neut. Vooraan: Robin Voorhamm. Bjorn van der Neut, Femke Quatfass ontbreken op de foto. Foto: Joyce Heeren

Weesp Foto: alle evenementen uitgebreid in beeld

Cultureel

WEESP - Bij evenementen in Weesp kom je altijd wel fotografen tegen uit het team van Weesp Foto. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat al die mooie evenementen die in Weesp worden georganiseerd ook worden vastgelegd met mooie foto's. Die zijn terug te vinden op de website www.weespfoto.nl.

Een van de fotografen is Robin Voorhamm, vanaf het begin betrokken bij dit fotoplatform. Robin is al jaren actief als fotograaf en maakte ook al vaak foto's bij Weesper evenementen. Als fervent amateurfotograaf kon hij zijn camera natuurlijk niet thuis laten als er weer iets werd georganiseerd in de stad. En met hem meer enthousiaste Weesper fotografen. "Dat begon toen ik betrokken was bij de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest jaren geleden. We wilden dat mooie evenement natuurlijk ook goed vastleggen. Twee jaar geleden vroeg Weesp Marketing me om ter promotie van Weesp het evenement 'Weesp Bevrijd' te fotograferen en zo ontstond het idee om met een groep fotografen alle evenementen in Weesp op foto's te gaan vastleggen."

Platform om beelden te tonen
Een platform om al die mooie beelden ook te tonen miste nog. Daarvoor zocht Robin contact met hoofdredacteur André Verheul van het WeesperNieuws. Die was met hetzelfde idee bezig, had zelfs al een platform, maar nog geen fotografen. Een samenwerking, ook met Weesp Marketing daarbij, lag meteen voor de hand. Inmiddels is voor Weesp Foto een club van negen vaste fotografen actief. "Dat is een diverse groep met heel verschillende interesses en specialismen. Wij zorgen ervoor dat bij ieder evenement minimaal één fotograaf aanwezig is en bij grote evenementen natuurlijk meer, zodat we ook alles kunnen vastleggen. Hoewel we allemaal drukke levens hebben, is dat met deze betrokken groep goed te doen."

De website werd gelanceerd bij het eerste evenement van dit jaar, 'Vechten op de Vecht'. Vanaf dat moment is van ieder evenement een serie prachtige plaatjes terug te vinden. Wie geen foto wil missen kan Weesp Foto op Facebook volgen; op de website is te zien naar welke evenementen de Weesp Foto-fotografen van plan zijn te gaan. En ook voor andere fotografen is er nu de mogelijkheid om een of meer foto's via de website te laten zien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant