Afbeelding
Ingrid Zieverink Fotografie

Literaire avond met Annegreet van Bergen in Plofhuis 7

Cultureel

WEESP - Schrijfster Annegreet van Bergen verzorgt volgende week donderdag een literaire avond in theater Plofhuis 7 op het terrein van Fort Uitermeer. De aanleiding hiervoor is haar nieuwe boek: 'Het goede leven' genaamd.

Nederland is in relatief korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Deze groei zorgde voor nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden. 'Het goede leven' laat zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht onbekende landen en volkeren de woonkamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om eropuit te trekken.

Observaties en anekdotes
In 'Het goede leven' pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller 'Gouden jaren' en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? Wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan? En: welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes?

Kaartverkoop gestart
De literaire avond met Annegreet van Bergen is donderdag 25 oktober om 20.00 uur in Plofhuis 7, bij Fort Uitermeer. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@plofhuis7.nl of voor aanvang van de lezing aan de ingang.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant