Afbeelding
Foto's: Marieke van Veen

'Be Bach' luidt kamermuziekfestival in

Cultureel

WEESP - Het Weesp Chamber Music Festival vierde gisteren samen met 450 leerlingen van de Weesper basisscholen alvast de 330ste geboortedag van Johan Sebastian Bach (31 maart 1685).

Het scholenproject in de Van Houtenkerk was de aftrap van de zesde editie van het kamermuziekfestival. Klaveciniste Christina Edelen uit Weesp nam de scholieren met het projectensemble 'Be Bach' mee naar de jonge jaren van de wereldberoemde componist. Aan de hand van beelden, verhalen, anekdotes, interactie en natuurlijk (klassieke) muziek ontdekten de kinderen dat het muzikale genie ook ooit een kind was dat kattenkwaad uithaalde.



Het klavecimbel wordt bespeeld door Christina Edelen uit Weesp. 

Vanaf vanavond tot en met zondagavond staat Weesp in het teken van 'La Belle Époque', de Gouden Tijd vanaf eind negentiende tot begin twintigste eeuw. Hoofdlocatie is de Van Houtenkerk, maar ook op tal van andere locaties vinden concerten, workshops, lezingen en andere aanverwante activiteiten plaats. De drijvende kracht achter het kamermuziekfestival is het internationale Navarra String Quartet, waarin tot 2018 altvioliste Simone van der Giessen uit Weesp speelde. Haar plaats is inmiddels ingenomen door Sascha Bota, maar het kwartet voelt nog steeds grote verbondenheid met Weesp.

Het programma van het Weesp Chamber Music Festival is te vinden www.weespchambermusicfestival.nl. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant