Verhalen over WO II versterkt het historisch besef
Verhalen over WO II versterkt het historisch besef

Casparus zoekt sponsors voor Dachaureis

Cultureel

WEESP - Wat doe je als je als Casparus College en als Stichting Nationale Herdenkingen Weesp (SNHW) de uitnodiging krijgt voor een bijzonder bezoek aan het concentratiekamp Dachau? Juist, dan zet je alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Zeker als je het historisch bewustzijn van je leerlingen hoog in het vaandel hebt staan.

Als het het Casparus College lukt om voldoende sponsors en subsidie bijeen te brengen dan zou het de eerste vmbo-school van Nederland zijn en de tweede Nederlandse school die de gelegenheid krijgt deze beladen en afgelegen plek in Zuid- Duitsland te bezoeken. Het Dachau-commité heeft een uitgebreid programma klaar staan voor de 25 leerlingen van de 3e klas Zorg&Welzijn, inclusief twee overnachtingen.

4/5 mei
Het bezoek aan Dachau maakt deel uit van een uitgebreid schoolprogramma rond 4/5 mei dat al start in januari. De leerlingen zullen in hun voorbereiding de hele school meenemen en na afloop presentaties houden. Ook wordt het project met de titel 'Ons historisch besef' in samenwerking met de SNHW en de City of Wesopa breed getrokken met gesprekken met Weesper ouderen. Directeur van het Casparus College Chiquita van Relyveld: "Deze uitnodiging biedt ons een unieke kans. Op onze school besteden we veel aandacht aan de bewustwording van de kinderen over het historisch verleden in relatie tot het heden. De excursie naar Dachau is heel kostbaar, ook omdat we vanwege de afstand de reis per trein of vliegtuig willen maken. We willen graag dat alle leerlingen meegaan. Dat is waarom we zo naarstig op zoek zijn naar sponsors."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant