'Medea' is een zoektocht naar de zin van het bestaan.
'Medea' is een zoektocht naar de zin van het bestaan. Foto: Mascha Hendriks

Griekse mythe 'Medea' in de hal van Pronk Juweel

Cultureel

WEESP - Na het succes van 'De Blinden', 'Circus Waltz' en 'The Virgin Suicides' produceert de Stichting Jori Hermsen Producties opnieuw een locatievoorstelling in Weesp. 'Medea' wordt eind mei / begin juni zeven keer opgevoerd in de grote hal van Pronk Juweel.

Schrijfster, dramaturge en Weespse Melissa Knollenburg schreef een nieuwe toneeltekst, gebaseerd op de Griekse mythe 'Medea'. De verhalen van de kinderen, het koningshuis en de vrienden van Jason en Medea krijgen in deze bewerking ook een stem.
In Medea spelen twaalf gedreven amateurspelers van verschillende leeftijden. Daarnaast is er een koor bestaande uit zes zangeressen. Componist Jorrit van den Ham schreef op basis van vijf gedichten een unieke compositie voor zes zangeressen die hij live op piano gaat begeleiden. Zij verdiepen en weerspiegelen de binnenwereld van Medea.

Onder regie van Jori Hermsen is Medea een muzikale locatievoorstelling over de zoektocht naar de zin van het bestaan. Dat we leven wil niet zeggen dat we ons daadwerkelijk bewust zijn van ons bestaansrecht. Wat als jouw rechten worden bepaald door je geslacht en afkomst? In Medea zoeken alle personages naar hun plaats in het leven, wat soms leidt tot een eervoller bestaan in de dood.

Speeldata:
Donderdag 25 mei, 20.00 uur
Vrijdag 26 mei, 20.00 uur
Zaterdag 27 mei, 2.000 uur
Zondag 28 mei , 20.00 uur
Vrijdag 2 juni, 20.00 uur
Zaterdag 3 juni, 20.00 uur
Zondag 4 juni, 15.00 uur
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via ticketkantoor.nl/shop/medea.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant