Sara Kroos en Daniëlle Meyer bij de entree van hun nieuwe locatie aan de Flevolaan.
Sara Kroos en Daniëlle Meyer bij de entree van hun nieuwe locatie aan de Flevolaan.

Hard werken aan theaterpand aan Flevolaan

Cultureel

WEESP - Er wordt momenteel door Daniëlle Meyer en Sara Kroos hard gewerkt om het nieuwe theaterpand aan de Flevolaan op te bouwen. Ze hebben twee maanden om dat voor elkaar te boksen, zo vertellen ze deze week aan het WeesperNieuws. 

Het theaterpand aan de Flevolaan moet het onderkomen aan de Herengracht gaan vervangen. Er werd al langer uitgekeken naar een groter pand, maar deze ambitie werd steeds meer een noodzaak. Met opnieuw uitbreiding van het aantal klassen werd de theaterschool echt te klein. En ook het theater zelfde groeide steeds meer uit zijn jasje. Daarbij heeft pandeigenaar Cees van Vliet volgens Meyer andere plannen met het gebouw, waar hij in 2018 mee aan de slag wil.

Het theaterpand wordt aan de Flevolaan straks een stuk groter Een grotere balletvloer, nieuwe doeken, trussen en lampen en een extra theaterlokaal. Dat kost geld. Daarom werd er in mei een crowdfundingactie in gang gezet om 15.000 euro bijeen te krijgen. Wie 50 euro of meer doneerde kon een tegenprestatie kiezen: van diverse workshops en een taartproeverij tot een persoonlijke kerstboodschap van Sara. De eerste zestig procent was heel snel binnen, daarna moesten ze er wat harder aan trekken. Maar via 85% op 16 juni werd op donderdag 22 juni alsnog het streefbedrag bereikt. Wat heet: inmiddels staat de teller op € 16.595.

Het theaterpand moet rond september open gaan. 

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant