Afbeelding
Foto: FC Weesp

FC Weesp loopt warm voor groot 'gastvrij-toernooi'

Cultureel

WEESP - Een groot aantal voetbalteams met (ex-) asielzoekers strijkt zaterdag neer op de velden van FC Weesp voor een groot voetbaltoernooi. 

Er staan zaterdag de hele dag teams met vluchtelingen uit Amsterdam, Huizen, Bussum, Hilversum, Heerhugowaard, Zaandam, Amersfoort, Ede, Arnhem, Utrecht, Diemen, Roosendaal en vanzelfsprekend Weesp op het voetbalveld. De teams werden namens FC Weesp benaderd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland en Versa Welzijn. 

Het unieke voetbaltoernooi kan rekenen op steun van vele Weesper ondernemers. Alle deelnemers ontvangen na afloop een tas met cadeau's met onder meer Wispe bier en een zakje Weesper Moppen, waarvoor de Weesper bakkers een uurtje vroeger 's ochtends aan de slag gaan met bakken. Daarnaast ontvangen de spelers een apart gemaakt voetbaltenue. 

FC Weesp hoopt dat veel Weespers zaterdag langs de kant staan om de teams aan te moedigen. Er wordt gevoetbald tussen 10.00 en pakweg 16.30 uur. Naast de voetbalwedstrijden is er een kledinginzameling van de Stichting Help Syrië.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant