Afbeelding

Extra lange Sinterklaasoptocht dit jaar

Cultureel

WEESP Trek aanstaande zaterdag goede, warme (wandel)schoenen aan, want de Sinterklaasoptocht is dit keer extra lang. Stichting Sinterklaas Intocht Weesp heeft een route uitgestippeld die alle winkelstraten aandoet.  

Voorheen waren er verschillende routes, die elkaar steeds afwisselden. Er is nu voor gekozen alle belangrijke winkelstraten in de optocht op te nemen.

De route
De route gaat als volgt: Achteromstraat, Nieuwstad, Grote Plein, Nieuwstraat, Slijkstraat, Binnenveer, Zwaantjesbrug, Herengracht, Sluisbrug, Hoogstraat, Slijkstraat, Nieuwstraat, Grote Plein. Op het Grote Plein kan er ter afsluiting worden gedanst met de vele Pieten. 

Centrum afgesloten
Het programma is zaterdag vanaf ongeveer 14.00 uur. De verwachting is dat de Sint rond 14.30 uur in Weesp arriveert. Tussen 12:00 en 18:00 is het centrum van vanwege de intocht volledig afgesloten voor autoverkeer. De organisatie roept bezoekers daarom op om zoveel mogelijk te fiets of lopend te komen. 

Uiteraard is het WeesperNieuws ook bij de intocht aanwezig. Een fotoverslag wordt nog dezelfde dag online gezet. Veel plezier! 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant