Afbeelding
Foto: André Verheul

Weesper Cultuurprijs naar Theaterpand Weesp en Zone 1380

Cultureel

WEESP - Theaterpand Weesp en Zone 1380 hebben de Weesper Cultuurprijs gewonnen. Dat maken ze zelf enthousiast bekend.

Het Theaterpand Weesp vormt al enkele jaren een grote aanvulling op het lokale cultuuraanbod. Wat kleinschalig begon aan de Herengracht is ondertussen uitgegroeid tot een groter theater aan de Flevolaan, waar naast aanstormend talent ook bekende namen op de planken staan. En er wordt gewerkt met lokaal talent: Zone 1380 geeft uiteenlopende theaterlessen aan vooral jonge Weespers. 

'Heel erg blij en ontzettend trots'
Daniëlle Meijer en Sara Kroos, de twee drijvende krachten achter het Theaterpand Weesp en Zone 1380, laten weten erg verguld te zijn met de Weesper Cultuurprijs. "Lieve mensen die op ons gestemd hebben, ontzettend bedankt", laat Daniëlle Meijer weten. "Ik ben heel erg blij en ontzettend trots op ons team. Met het prijzengeld gaan we een AED kopen."

Theaterpand Weesp en Zone 1380 zijn de eerste winnaars van de Weesper Cultuurprijs 'nieuwe stijl'. De prijs wordt sinds dit jaar uitgereikt door de gemeente. Weespers mochten stemmen op de winnaar van hun voorkeur. De andere genomineerden waren het Weesp Chamber Music Festival en de Beiaardkring Weesp.

Vanwege hun impuls aan de cultuur in Weesp, werden Daniëlle Meijer en Sara Kroos in 2014 door het WeesperNieuws al eens uitgeroepen tot Weesper van het Jaar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant