Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Toeristisch bord blundert met 'Weesper' molen

Cultureel

WEESP - Een flinke blunder op het net geplaatste toeristische informatiebord op de Achteromstraat. Het bord promoot enkele Weesper bezienswaardigheden, maar dat gaat niet helemaal goed. 

Op het bord wordt aangewezen waar bezienswaardigheden zoals de Van Houtenkerk en de synagoge te vinden zijn. Ook Molen 't Haantje staat op het bord. Weliswaar met een correcte verwijzing naar de Korte Stammerdijk waar de molen al vele jaren staat, maar er wordt een compleet verkeerde molen afgebeeld. Niet Molen 't Haantje zelf staat op het bord, maar de Oostzijdse Molen van Abcoude. En om in vaktermen te blijven: Molen 't Haantje is veranderd van een wipstellingmolen in een achtkante rietgedekte grondzeiler. 

De gemeente laat weten de blunder op het bord te betreuren. "Waar het precies fout gegaan is, weten we nog niet. Dat gaan we uitzoeken. Het is hoe dan ook heel erg vervelend", laat een woordvoerder weten. De gemeente gaat het bord zo snel mogelijk vervangen. 

Al eerder blunders
Het is overigens niet de eerste keer dat er geblunderd wordt met toeristische verwijzingen. Anderhalf jaar geleden presenteerde de regionale VVV nog een toeristische folder waar een paar fouten op stonden. Zo werden onder meer de Grote Kerk en de Laurentiuskerk met elkaar verwisseld. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant