'Gimme Danger' met The Stooges.
'Gimme Danger' met The Stooges.

Tip: Muziekfilms in en om de City

Cultureel

WEESP - De City of Wesopa houdt komend weekend de vijfde editie van het Wesopa Muziekfilmfestival. Vanwege het jubileum wordt er dit jaar extra uitgepakt.

De City of Wesopa heeft binnen en buiten Weesp met het muziekfilmfestival een naam opgebouwd. Muziekfilms over helden van klassiek tot pop en van jazz tot Disney worden afgewisseld met inleidingen en omlijst met livemuziek.

Extra vanwege het lustrum zijn de locaties buiten de City op zaterdag 17 maart. In de Kom ligt de Vuurlinie, waar een rad van muziek de filmfragmenten bepaalt. Even verder ligt de Frans Horjus, voor deze gelegenheid omgedoopt tot de Willeke Alberti, met twee speciale vertoningen van 'Telkens Weer' in aanwezigheid van de regisseur, Sylvia Bromet. In de Weesper bibliotheek staat een heel speciale filmbelevenis gepland met Koyaanisquatsi.

In theater City of Wesopa zijn de grote zaal en City Uitkijk het podium voor recente muziekfilms zoals 'Gimme Danger' (2017) met de Stooges en Iggy Pop of 'Rockabul' (2017) over de enige hardrockband in Afghanistan. Een klassieker is er ook in de vorm van een making of. Leonard Bernstein dirigeert zijn eigen 'West Side Story' en biedt een uniek inkijkje in de wereld van een componist die zijn eigen stuk uit laat voeren. Het festival wordt opgeluisterd door interessante inleidingen, livemuziek en dj's.

Kijk op wesopa.nl voor het hele programma.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant