Afbeelding

Museum maakt verwachting niet waar

Cultureel

WEESP - Museum Weesp maakt de hoge verwachtingen die er waren bij de heropening niet waar. Het bezoek valt tegen en ook blijken er nog steeds problemen uit het verleden op te spelen. Dat schrijft het college van B en W in een tussenstand aan de gemeenteraad.

Museum Weesp is de nieuwe naam voor het Gemeentemuseum op de bovenste verdieping van het stadhuis. In juli vorig jaar besloot de gemeenteraad tienduizenden euro's beschikbaar te stellen voor een fikse modernisering. Maar om nu te zeggen dat het storm loopt: nee. Tot en met juli hebben 1038 mensen een bezoek gebracht. Dat is iets hoger dan vorig jaar, maar veel minder dan gewenst.

Conservator
Ook zou er een café bij het museum komen om de inkomsten flink op te schroeven. Dat café is er nooit gekomen. De nieuwe conservator Lisette Zijp is sinds haar aantreden vooral druk geweest met het regelen van praktische zaken zoals de vrijwilligers, het kassasysteem en achterstallig onderhoud. Er is daardoor weinig tijd overgebleven om het museum op de kaart te zetten. Een speciale vrijwilligerscoördinator die aangenomen zou worden om haar te ontlasten, kan er nog niet komen omdat de inkomsten onder de maat zijn, aldus het college.

En zo is de tussenstand van het college van B en W vooral negatief. Maar zij schrijven ook dat ze het museum meer tijd willen geven om de boel op orde te krijgen. Conservator Lisette Zijp is juist aangenomen om het museum uit het slop te trekken en daarvoor heeft ze de ruimte nodig.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant