Afbeelding

Heel Weesp Helpt: 5138 euro!

Human Interest

WEESP - 5138 euro voor You better PINK zijn binnen. De actie Heel Weesp Helpt tijdens het Sluis-en-bruggenfeest is hiermee in meerdere opzichten geslaagd te noemen.

In de aanloop naar het benefietdiner in de Grote Kerk op zaterdag 5 november wordt met uiteenlopende activiteiten gepoogd de eindopbrengst naar recordhoogte te stuwen.

300 polaroids
Van donderdag tot en met zaterdag stond er een PINK-kraam in de Nieuwstraat, met onder meer een photobooth. "Terwijl de verzoekplatenactie PINK Request wat achterbleef was de fotoactie juist een groot succes", vertellen Sandra van der Spruit en Tamara Schipper. Er zijn naar schatting meer dan 300 polaroids gemaakt.

Bloody Mary's
Onder de noemer 'Laat je strikken voor Pink Ribbon' doken jong en oud in de verkleedkist om zich met brillen, hoedjes, boa's, strikken en andere accessoires zo roze mogelijk uit te dossen. De deelnemers werden hierbij aangemoedigd door de Bloody Mary's, de Weesper afdeling van de Red Hat Society. Met hun outfits en hoofddeksels gaven zij een kleurrijk voorbeeld.

Samen met Ukkie
De photobooth bracht ook levendigheid en gezelligheid met zich mee. Van der Spruit werd helemaal blij van het meisje op de foto dat haar zakgeld wel voor een leuke foto overhad, maar alleen als haar hondje Ukkie er ook op mocht. Dat kon, maar dan moest Ukkie ook in stijl - dus werd bij het beestje een knalroze hawaiislinger om zijn frêle nekje gewikkeld. Het zijn deze kleine beetjes die er samen zo'n mooi bedrag van maken.

Gesponsorde radio
Even verderop, in de Kom, lag de mobiele radiostudio van Radio Weesp en het WeesperNieuws. Weesp Marketing was zo lief ons de Welkom-in-Weespboot uit te lenen. Elk uur schoof er een andere gast aan en deze uurtjes werden gesponsord door bedrijven, ondernemers en andere sympathisanten. Bij zowel de tent als de studio stonden zuilen voor donaties. Ook gingen de dames met mobiele pinautomaten de straat op.

Volgende acties
Dit alles bij elkaar heeft dus 5138 euro opgeleverd. Dat wordt alleen nog maar meer. Binnenkort start er een statiegeldbonnenactie bij de Spar en Albert Heijn in Weesp. Daar achteraan komt er een grote onlineveiling met kavels als concertkaartjes, merkzonnebrillen en dinerbonnen. Het klapstuk wordt een entertainmentdiner in de Grote Kerk op 5 november. Alle stoelen hiervoor zijn al gereserveerd. De opbrengst komt ten goede aan borstkankerorganisatie Pink Ribbon.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant