Afbeelding

Stacey: 'Ik heb zin in de rest van mijn leven, kom maar op!'

Human Interest

WEESP - Toen Stacey Maat (37) een jaar geleden na een gezellige slotdag van het Sluis-en-bruggenfeest bij toeval een knobbel in haar borst ontdekte, zat ze juist heel lekker in haar vel.

Een leuke baan, veel fijne vrienden, een lief dochtertje, het leven leek haar toe te lachen. Maar het gezicht van haar huisarts vertelde haar een paar dagen later iets anders. Binnen no time zat ze in het mammacentrum, waar ze al snel te horen kreeg dat het mis was.

En dat was een donderslag bij heldere hemel. Het is vooral de angst die haar heeft aangegrepen. "Hoe moet het met mijn dochtertje als ik er straks niet meer ben? De angst sloeg meteen toe. Ze was 6 jaar toen. Ik ben alles rond Yara gaan regelen: dat ze bij haar vader kon wonen - we zijn niet meer samen - dat soort dingen. Ik heb die eerste periode heel slecht geslapen uit angst om dood te gaan."

Angst
"Het is de angst die met je aan de haal gaat. Daar komt bij dat ik een vriendin én een vriend aan kanker ben verloren, terwijl ik van dichtbij geen succesverhalen ken. Dan denk je vanzelf: ik heb kanker dus ik ga dood. Ik werd ziek van de chemo; die maakte zo veel stuk in mijn lijf."

Lees het hele interview met Stacey Maat in de digitale editie

Oktober borstkankermaand
Oktober is de maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. In de aanloop naar het benefietdiner You better Pink in de Grote Kerk op 5 november publiceert het WeesperNieuws elke week een interview met een Weespse die met borstkanker te maken heeft (gehad).


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant