Afbeelding

Weesper scholen dik tevreden over slagingspercentages

Mensen

WEESP - De vlag kan uit: niet alleen bij de geslaagden zelf, maar ook op het Vechtstede College en het Casparus College. De Weesper scholen zijn dik tevreden over de behaalde slagingspercentages. 

Op het Vechtstede College slaagde 91 procent van de mavo-kandidaten. Dat percentages kan nog oplopen tot 94 procent als ook de herkansers nog slagen. Op de havo staat de teller nu op 86 procent, maar dat kan nog 91 procent worden. Van het vwo slaagde 92 procent van de examenkandidaten, dat kan nog 97 procent worden. 

Vechtstede-rector Marcel van Dijk reageert opgetogen. "We zijn heel erg tevreden, want het zijn gewoon hele goede percentages. Ik wil in het bijzonder een compliment uitdelen aan de mavo-afdeling. Daar lagen de percentages een jaar geleden nog een stuk lager. Met hard werken hebben we dat goed op weten te krikken."

Casparus College
Ook het Casparus College kan dit jaar een goed slagingspercentage overleggen: op het vmbo slaagde 94%. "Maar we hebben goede hoop dat we na de herkansingen kunnen melden dat dat honderd procent wordt", zegt Casparus-rector Chiquita Relyveld. "We hebben nog twee leerlingen die het nu niet gehaald hebben, maar het nog wel kunnen halen."

Relyveld reageert zelf ook dik tevreden. "Dit is echt een compliment naar alle leerlingen die er heel hard voor geleerd hebben."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant