Afbeelding

'Het is onwenselijk, maar wat kunnen we doen?'

Mensen

WEESP - Zestien mensen in één woning, dat vinden wethouder Peter Eijking en woningcorporatie Ymere een onwenselijke situatie. Maar of ze daar op korte termijn een oplossing voor kunnen vinden, is zeer de vraag.

"Ik ga de zaak bespreken, maar kan niets toezeggen", zegt de wethouder van volkshuisvesting op Radio Weesp. Eijking kende de situatie niet, totdat het WeesperNieuws er deze week over berichtte

Eigen verantwoordelijkheid
Ymere begrijpt dat de situatie oncomfortabel is, maar benadrukt dat de familie hier zelf voor heeft gekozen. "Hier is sprake van overbewoning: een onveilige en onwenselijke situatie die op korte termijn moet stoppen. Daarover gaat Ymere met de familie in gesprek", zo reageerde de corporatie in het WeesperNieuws. "Het zoeken naar een andere woning is hun eigen verantwoordelijkheid."

Van acht naar zestien
Maar het vinden van een woning is dus het hele probleem voor Abdellah Arrais en zijn gezin, die een jaar geleden uit Dubai terug kwamen naar Weesp en van lieverlee in het ouderlijk huis introkken. Zijn broer Mustafa woonde daar ook al met zijn gezin. 

Mustafa kiest er bewust voor om met zijn gezin bij zijn ouder wordende ouders te blijven wonen. "Vooral mijn moeder is veel ziek en heeft hulp nodig. Met zijn achten is het hier te doen, een beetje inschikken vinden wij niet erg, maar de situatie met zestien mensen is niet houdbaar. Net als asielzoekers heeft mijn broer hulp nodig, maar omdat hij een Nederlander is lijken hij en zijn kinderen achter in de rij te staan."

Artikel WeesperNieuws: 'We leven hier in een jungle, vooral de kinderen zijn de dupe'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant