Maeike Zijlmans wint prijs met haar onderzoek naar epilepsie
Maeike Zijlmans wint prijs met haar onderzoek naar epilepsie

Weesper neurologe wint prijs Woman in Science

Mensen

WEESP - Weesper neurologe Maeike Zijlmans ontving dinsdag de Woman in Science-beurs 2017. Met deze erkenning mag Zijlmans zich tot de vrouwelijke topwetenschappers van Nederland rekenen.

Maeike Zijlmans doet neurologisch onderzoek naar het ontstaan van epilepsie in de hersenen. Door precieze localisatie van het signaal in het brein, hoopt de Weesper wetenschapper dat mensen in een vroeg stadium door hersenchirurgie van hun epilepsie verlost kunnen worden. Met de Woman in Science-beurs van 25.000 euro kan zij zich volledig focussen op haar onderzoek.

Erkenning
De neurologe is blij met de erkenning voor haar werk: 'Ik denk dat mijn werk echt een verschil kan maken in het leven van mensen met epilepsie. Daarnaast vind ik het leuk dat deze prijs speciaal een steuntje in de rug voor vrouwelijke wetenschappers is. De combinatie onderzoek en een jong gezin is soms best zwaar, het is goed dat daar op deze manier waardering voor is."

For Woman in Science
Dit internationale programma is een samenwerking tussen l'Ore´al en UNESCO, met als motto 'The world needs more science, science needs women'. For Woman in Science bestaat sinds 1998 en biedt in 50 landen beurzen aan aan vrouwelijke topwetenschappers.

De winnaars van 2017 mochten voorafgaand aan de prijsuitreiking dinsdag de handelsbeurs in Amsterdam openen. Klik hier voor het filmpje.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant