Afbeelding

Bewoonster na brand in huis: 'Alles is pikzwart, slapen wordt lastig'

Mensen

WEESP - De korte felle brand vanmorgen aan het Diepenbroickpark is ontstaan doordat een kerstboom vlam vatte en het vuur overslag naar een teddybeer. Dat vertelt bewoonster Brigitte Spelbrink tegen NH. De schrik zit er goed in bij haar: "Hier slapen wordt lastig."

Spelbrink vertelt dat haar huis van binnen pikzwart is. Ze staat nog te trillen als ze uitlegt hoe de brand uitbrak. "Het begon met een gordijnbrandje door een kerstboompje. Die boom stond op de slaapkamer van mijn dochter en heeft waarschijnlijk vlam gevat door de hitte."

Ze gooide de boom snel in de badkamer en het brandende gordijn door het raam naar beneden. "We hebben alle ramen opengezet en wij dachten: de lucht is weggetrokken, het is klaar."

Teddybeer
Maar dat bleek helaas niet het geval. Een uur later ging haar dochter naar boven en zag ze dat het goed mis was. Spelbrink: "De hele boel was in lichterlaaie gegaan. Naast de kast stond een teddybeertje. Die heeft blijkbaar na staan te gloeien. Dat heb ik niet gezien."

Ze is opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen. Ook alle huisdieren zijn ongedeerd. "We hebben een baardagaam, een stuk of 17 vogels, twee katten en twee honden. De hondjes en de vogeltjes zitten nu bij de buren. De katten lopen ergens rond en de baardagaam zit bij kennissen."

Dan moet ze even gaan zitten. "Anders trek ik het niet. Het is echt 'naadje kriebel'."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant