Afbeelding

Themakisten voor kinderpartijtjes

Mensen

WEESP - Het idee speelde al jaren door haar hoofd, maar nu gaat Astrid Flugr er vol voor. Sinds deze week verhuurt ze onder de naam Feest voor boefjes originele en goedgevulde themakisten voor kinderfeestjes.

Flugr geeft toe: het concept is niet nieuw, maar in Weesp was het er nog niet. En daarbij: "Mijn kisten zijn echt overcompleet; ze bevatten verkleedpakken, spelletjes voor binnen, spelletjes voor buiten, servies, versiering, kleurplaten en een prentenboek. Dat scheelt je als ouders van de jarige job een hoop tijd en geregel."

Voor jongens én meisjes
Er is voor ieder kind wel een passend thema: piraten, prinsen en prinsessen, heksen en tovenaars, politie, jungle en kabouters. "Per thema zitten er verschillende outfits in de kist voor zowel jongens als meisjes, zodat de kinderen echt wat te kiezen hebben en niet allemaal hetzelfde pakje aanhebben." De kist kan de avond voor het feestje worden afgehaald (in Aetsveld) en hoeft de volgende dag pas weer teruggebracht te worden: "Het zou voor de ouders immers niet prettig zijn als alles op dezelfde dag aankomt."

Flugr heeft tien jaar voor de klas gestaan, waarvan de laatste vijf jaar op een school op IJburg die een vernieuwend 'natuurlijk leren'-concept voert. Toen ze zelf moeder werd, raakte ze door haar perfectionistische inslag een beetje in de knel. "Als ik me voor school voor 100% inzette, ging dat ten koste van thuis. En andersom. Toen dacht ik: misschien is dit dan het juiste moment om dat idee van die themakisten nu eens echt uit te werken." Voor de mogelijkheden zie feestvoorboefjes.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant