Lieneke en Juliën krijgen de burgemeester op bezoek.
Lieneke en Juliën krijgen de burgemeester op bezoek.

Juliën en Lieneke Bauwens 60 jaar getrouwd

Mensen

WEESP - Normaal genieten ze 's ochtends met z'n tweetjes van hun mooie uitzicht op Smal Weesp, maar maandag moesten de bootjes even wachten. Juliën (86) en Lieneke (82) Bauwens - Steinwand hadden een huis vol visite vanwege hun 60-jarig huwelijk. 

Genietend van een ambachtelijk stuk taart, wilde burgemeester Bas Jan van Bochove alles weten over het leven van het diamanten bruidspaar. Ze vertelden hem dat ze al 55 jaar inwoners van Weesp zijn. Ze kwamen hier in 1962 wonen toen Juliën bij Philips Duphar ging werken. Eerst kregen ze een zoon, poppenspeler en trouwambtenaar Alexander Bauwens, daarna volgden drie dochters. 

De twee zijn gek op varen. Tot een paar jaar geleden hadden ze nog een eigen boot. Maar het onderhoud werd Juliën teveel nadat hij werd getroffen door hersenvliesontsteking. Sinds de noodgedwongen verhuizing uit de gesloopte Kostverlorenflat, woont het echtpaar in de Keulsevaartflat, aan de kant van de Korte Stammerdijk. Ze genieten enorm van hun zicht op levendige vaarwater. 

In september is er nog een groot feest, maar wat er die dag gaat gebeuren is voor het diamanten bruidspaar een verrassing. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant