Afbeelding

Sponsorloop op slippers, al hagelt 't

Mensen

WEESP - Sharona Werkhoven en Paul Korzelius stonden vorig jaar afzonderlijk van elkaar in het WeesperNieuws met hun hulpacties voor (kans)arme bewoners van Bali en Lombok. Nu bundelen de Weespers hun krachten door deze winter een sponsorloop te houden van Weesp naar Amsterdam. Op slippers.

Paul Korzelius ondersteunt met zijn gezin al jaren schoolkinderen op Bali en Lombok door daar schoolspullen uit te delen op kampongs en leuke dingen met ze te doen. Hij had tijdens eerdere vakanties kennisgemaakt met de armoede op deze eilanden en trok zich dat aan. Zijn vrouw Yvonne heeft Indonesische roots.

Degelijke schoenen
Sharona Werkhoven had vorig jaar september een soortgelijke ervaring toen zij tijdens een vakantie zag dat de dragers op vulkaan Rinjani hun gevaarlijke werk uit geldgebrek op goedkope slippers moeten doen. Terug in Nederland begon zij met het inzamelen van geld om degelijke bergschoenen voor deze mannen te kunnen kopen.
Korzelius en Werkhoven gaan nu samen optrekken. Zaterdag 24 februari is er een sponsorloop van Weesp naar Amsterdam die de deelnemers op slippers gaan afleggen. Werkhoven: "Weer of geen weer, sneeuw of hagel, wij gaan lopen. Op slippers."

De deelnemers van de sponsorloop financieel ondersteunen kan per kilometer of voor een vast bedrag. Het rekeningnummer van de actie is NL11ABNA0538168099. Beide Weespers zorgen er zelf voor - in overleg met plaatselijke contacten - dat de goederen die van het ingezamelde geld gekocht worden op de juiste plek terechtkomen: "Elke gedoneerde euro wordt goed besteed."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant