Via een coöperatie kunnen ook anderen hun energiebehoefte verduurzamen.
Via een coöperatie kunnen ook anderen hun energiebehoefte verduurzamen. Foto: Pixabay
B&W-gesprek

Blij met lokale energiecoöperatie

Natuur en Milieu

WEESP - Wethouder Maarten Miner is blij met het particuliere initiatief voor een energie-coöperatie. Die kan er volgens voor zorgen dat mensen die niet zelf zonnepanelen kunnen plaatsen toch, via panelen van anderen, hun energiebehoefte kunnen verduurzamen.

Dat helpt weer een beetje in de ambitie om Weesp in 2050 energieneutraal te krijgen. Want de wethouder van Duurzaamheid kan het niet alleen, zei hij in ons wekelijks B&W-gesprek."Ik heb alle inwoners en ondernemers keihard nodig."

Ook zei hij: "Met alleen de zonnepanelen gaan we het niet redden. Andere maatregelen zijn ook van belang, zoals isolatie. De energiecoöperatie kan daar met voorlichting aan bijdragen."

Om de duurzaamheidsambitie van de gemeente Weesp te bereiken, komt de wethouder binnenkort met een uitvoeringsprogramma.

Gesprek
Beluister hier het 'rondje duurzaamheid' met wethouder Miner (GroenLinks). Het gaat ook over wegwerpbekers bij evenementen, de biomassacentrale achter de Maxis en aansluiting bij het Amsterdamse duurzaamheidsbeleid (of niet?).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant