Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Erkenning voor Weesper kunstenaars

Buurt / wijk

WEESP - Het Thom Posthumahof, Wout van Vliethof, Pieter van Velzenhof en Jakop Slegthof. Namen van straten in de wijk Leeuwenveld 3 van bekende Weesper kunstenaars die door Weespers zijn bedacht. 

Woensdag is het bord met de straatnamen voor Leeuwenveld III onthuld samen met de familieleden van de vernoemde kunstenaars. 

Uit de vele inzendingen is het thema 'Weesper kunstenaars' gekozen en eind 2014 vastgesteld door B&W. Deze uiteindelijk gekozen suggestie was destijds ingestuurd door de heren Harro Smit, George Hoogervorst en Thomas Posthuma. De familieleden van twee van de vernoemde kunstenaars, Thomas Posthuma, Marijke van Velzen waren aanwezig en lichten het werk van hun overleden vader toe. 

175 huizen
De laatste fase van het project Leeuwenveld III wordt nu gestart. Leeuwenveld III bestaat uit 175 woningen. Deze woningen zijn in vier fasen ontwikkeld en gerealiseerd. Fases 1 en 2 zijn reeds gerealiseerd, fase 3 is in aanbouw en deels opgeleverd. Met de start bouw van fase 4 van Leeuwenveld III nadert de voltooiing van de wijk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant