De oude Kostverlorenflat voor de sloop.
De oude Kostverlorenflat voor de sloop.

Weerstand tegen 'nieuwe Kostverlorenflat' groeit

Buurt / wijk

WEESP - De weerstand in de buurt tegen een nieuwe Kostverlorenflat is groot. Dat maakten buurtbewoners deze week duidelijk aan de raadscommissie. Namens de bewoners van de koopwoningen werd er ingesproken.

Hoewel het al bijna een jaar geleden is dat de gemeenteraad groen licht gaf voor de terugkeer van een flat op de plek van de oude flat, lijkt het besef nu pas in te dalen in de buurt. Buurtbewoners beginnen zich te roeren en willen dat er laagbouw terugkeert. 

"Er is bij de aanvang van de sloop van de Kostverlorenflat gezegd dat er nooit meer hoogbouw zou komen", aldus de heer Van den Berg, een van de insprekers. "Maak deze blunder niet nogmaals. Kijk ook naar andere plaatsen voor de herbouw van de benodigde huizen, zoals het Sinnigvelderplantsoen en de plek van de Jan Woudsmaschool. Of de herontwikkel-locatie van de gemeente aan de Plataanlaan."

Aan het WeesperNieuws werden de afgelopen weken meerdere ingezonden brieven geschreven over de kwestie.

Grond-eigenaar Ymere heeft overigens officieel nog geen plan voor de locatie. Ze hebben alleen een vrijbrief gekregen om er, bijna, net zo hoge flat terug te bouwen als ze dat zouden willen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant