Paraplu's tijdens de aanvang van de Koningsspelen op Weesperrijk.
Paraplu's tijdens de aanvang van de Koningsspelen op Weesperrijk. Foto: Weesperrijk

Brede School Weesperrijk viert Koningsspelen binnen

Onderwijs & Wetenschap

WEESP - De weersvoorspellingen hebben de commissie van de Brede School Weesperrijk vanmorgen doen besluiten om de Koningsspelen naar binnen te verplaatsen. Ondanks dit besluit openden ze de dag wel buiten met het Koningsspelen lied en een warming-up op muziek.

De kleuters hadden gisteren al volop plezier tijdens hun Koningsspelen op het plein, met verschillende spelletjes en activiteiten zoals spijkerbroekhangen, zaklopen en een extra groot twisterspel, onder een stralende zon.

Activiteiten binnen

Vandaag stonden de Koningsspelen voor de groepen 3-8 op het programma. De groepen 3 en 4 zouden oorspronkelijk liefst 20 verschillende activiteiten op het schoolplein spelen, maar vanwege het weer werd er omgeschakeld naar activiteiten binnen en rondom alle klassen en leerpleinen. Ondanks deze last-minute verandering wilden ze het feest graag door laten gaan, met als resultaat alleen maar blije kinderen op deze laatste schooldag voor de vakantie.

Tekst gaat verder na de afbeelding.


Koekhappen op Brede School Weesperrijk. - Foto: Amber Koeman

De groepen 5 hebben de hele ochtend een lijnbaltoernooi gespeeld in de gymzaal, terwijl de groepen 6 tot 8 een korfbaltoernooi hebben gehouden gedurende de middag. Naast deze toernooien hebben alle klassen verschillende spelletjes en opdrachten uitgevoerd in de klas.

Te nat en te koud

Een deel van de Koningsspelen die vandaag al plaats zouden vinden in het land, is afgelast vanwege het slechte weer. Het is volgens scholen te nat en te koud. Omdat scholen de keuze hebben om de meivakantie een week eerder te laten beginnen, vindt een deel van de Koningsspelen vandaag al plaats. Volgens de organisatie van de Koningsspelen gaat het om zo’n 15 procent van alle deelnemende scholen.

De overkoepelende organisatie van de Koningsspelen geeft in landelijke media aan niet exact te weten hoeveel spelen er vandaag niet doorgaan. “Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven, dus wij hebben geen zicht op hoeveel scholen ze afgelast hebben. Gelukkig horen we van veel scholen dat zij de sportieve activiteiten vandaag naar binnen verplaatsen”, aldus de organisatie. Voor scholen die na vandaag echter vakantie hebben, is er geen alternatieve datum mogelijk. Voor de overige scholen in het land gaan de Koningsspelen op 26 april vooralsnog wel door. De weersverwachting voor volgende week is goed.

Koekhappen
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant