De politie en ambulance komen in actie wegens overlast door drie dronken mannen.
De politie en ambulance komen in actie wegens overlast door drie dronken mannen. Foto: Magic Circus

Magic Circus biedt verontschuldigingen aan voor overlast waar het niets aan kon doen

Politie & Justitie

WEESP - De directie van Magic Circus biedt haar verontschuldigingen aan bewoners van de Aetsveldselaan aan voor overlast waar het in feite part noch deel aan heeft. Het betreft de overlast door drie dronken mannen op zondag 21 april. 

De drie mannen waren stomdronken toen zij tijdens de voorstelling de circustent betraden. Gelukkig heeft vrijwel niemand van het hooggeëerde publiek er iets van gemerkt, want de circusmedewerkers zorgden ervoor dat ze snel naar buiten werden gewerkt “Waar zij pal naast de hoofdingang in elkaar zakten om rochelend en proestend tegen hun roes te vechten”, zo meldt het relaas. Volgens het circus is de politie drie maal om assistentie gevraagd, maar die kwam niet op tijd waarna medewerkers van het zogenoemde Magic Team ‘met enige lichte drang’ hebben ingegrepen.
Bij het einde van de voorstelling lagen de mannen nog naast de circustent waardoor de circusmedewerkers ijlings een paar schermen plaatsen om hen aan het zicht van het publiek te onttrekken. De reden dat de medewerkers van het circus niet hard hebben ingegrepen, is dat ze in het zicht van veel minderjarigen escalatie wilden voorkomen.

LSD en alcohol

De politie kwam 20 minuten na de voorstelling met negen man in drie busjes, zo laat het circus weten. Dat meldt tevens dat de politie een combinatie van LSD en alcohol vermoedde. Een van de drie mannen ging vervolgens weg, maar twee mannen bleven, waarna een ambulance werd opgeroepen.
Het ambulancepersoneel vond het niet nodig om de twee mannen mee te nemen en de politie heeft de mannen niet aangehouden, waarna zij hun weg vervolgden richting de Aetsveldselaan. Hier werden de mannen slapend aangetroffen in de tuin van bewoners, waarna opnieuw een ambulance werd ingeschakeld. Tegen deze ambulancemedewerkers vertelden beiden dat ze bij het circus werkten, maar bij navraag bleek dit geenszins het geval. Toen de mannen de ambulance weer verlieten, werden zij agressief waarna de wederom ingeschakelde politie de mannen geboeid heeft afgevoerd. Magic Circus laat weten op basis van deze gebeurtenis het veiligheidsbeleid verder aan te scherpen.

Reactie politie

We hebben de politie gevraagd om een reactie: “De vragen zijn lastig te beantwoorden zonder de collega’s te spreken die op zondag 21 april aanwezig waren. Omdat zij momenteel met verlof zijn kan ik hen niet bereiken. En omdat onze manier van optreden erg afhankelijk is van de context, is het noodzakelijk om hen te spreken en is het dus op dit moment niet mogelijk om precies te achterhalen hoe en waarom er gehandeld is die dag.”
“In algemene zin is het niet altijd gebruikelijk om bij een overtreding meteen over te gaan tot aanhouden, maar zodra een incident zich nogmaals voordoet we daar wel in opschalen. In dit geval zijn de mannen later op de avond aangehouden vanwege openbare dronkenschap en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant