Video

Enorme gereedschapsroof met enge precisie

Politie

WEESP - Met angstaanjagende precisie is aannemer Nico ter Beek vorige week bestolen van zijn gereedschap. Zijn bedrijf en naastgelegen woonhuis aan de Aetsveldseweg moet al tijden in de gaten zijn gehouden. De schade loopt in de vele tienduizenden euro's.

Vorige week, in de nacht van woensdag op donderdag, werd de loods op zijn terrein aan de Aetsveldseweg het doelwit van inbrekers. Vermoedelijk zo'n tien inbrekers zijn uren bezig geweest om minutieus zijn bedrijf te ontmantelen. Dat deden ze niet lukraak: ze wisten de weg op het terrein en de sluiproutes door de loodsen van de grote boerderij, vertelt de geschokte aannemer. De voorbereidingen waren van dien aard, dat het net is of Nico de film Ocean's Eleven beschrijft als hij vertelt wat hem is overkomen.

Alle spullen werden met zijn eigen kruiwagens naar de achterkant van het terrein gebracht. Rond 03.30 werd waarschijnlijk 'het transport' opgeroepen: zeker twee bestelwagens waren nodig die het weiland inreden en daar alle spullen inlaadden. De camera van de buurman die op de weg gericht stond, werd rond die tijd onklaar gemaakt. Al die tijd merkte Nico niks en zat bovendien ook opgesloten in zijn huis.

De politie vermoedt dat zo'n grote roof opgevallen moet zijn. Heb jij vorige week, in de nacht van woensdag op donderdag, iets verdachts gezien? Bel de politie op 0900-8844.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant