Afbeelding
Foto: Politie Weesp

Grote politieactie voor gestolen lading lege boodschappenkratjes

Politie

WEESP - De politie moest gisteren groots in actie komen voor drie op de vlucht geslagen dieven. De verdachten reden na een plundering bij de Albert Heijn aan de Achtergracht met hoge snelheid weg in een bestelbusje en agenten trokken alle zeilen bij om ze te pakken te krijgen. De buit bleek echter iets minder waardevol dan gedacht.

Gisterochtend kreeg de politie te horen dat meerdere personen een diefstal zouden hebben gepleegd bij de Albert Heijn. De plunderaars gingen er vervolgens in volle vaart vandoor in een gehuurde Mercedes Sprinter.

Klemrijden
De achtervolging werd ingezet. Om de dieven te pakken te krijgen werden alle toegangswegen dichtgezet, in de hoop dat ze zich klem zouden rijden. En zo geschiedde. Na enkele minuten kwam het bestelbusje aanrijden en deed de bestuurder een poging om de Verlengde Maxisweg op te rijden.

Daar werd de weg echter geblokkeerd door politieagenten, die meteen een stopteken gaven. De Almeerse inzittenden van 20, 21 en 24 jaar gaven zich zonder al te veel gedoe over en werden aangehouden. 

Lege kratjes
De buit bleek wel wat tegen te vallen. Achterin het voertuig lag 'slechts' een grote hoeveelheid zwarte boodschappenkratten, zonder inhoud, die de politie weer netjes heeft afgeleverd bij de supermarkt. De verdachten zijn ingesloten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant