Afbeelding

Plan voor ambtelijke fusie klaar, Weesp blijft herkenbaar

Politiek

WEESP - Als Weesp per 1 april 2019 ambtelijk fuseert met Amsterdam, blijft Weesp "herkenbaar voor de inwoners". Zo blijft de eigen website en blijven afspraken met inwoners of instellingen in Weesp altijd in Weesp plaatsvinden.

Dat meldt de gemeente nu het organisatieplan voor de ambtelijke fusie voltooid is. In dat organisatieplan staat op hoofdlijnen wat de uitgangspunten zijn en hoe de dienstverlening, financiën, bestuursondersteuning, ICT, etc na 1 april 2019 zijn geregeld voor de gemeente Weesp.

Vanaf die datum komen alle Weesper ambtenaren in dienst van de gemeente Amsterdam.

Minimaal hetzelfde peil
De dienstverlening aan de inwoners, instellingen en ondernemers moet op minimaal hetzelfde peil blijven, zo wil het college van B en W. Het stadsbestuur heeft er vertrouwen in dat dat met het nu afgeronde  organisatieplan gaat lukken.

Het plan gaat nu naar de ondernemingsraad, waarna het in december aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd.

Voorlopig nog eigen raad, eigen besluiten
Voor de goede orde: het betreft hier alleen de ambtelijke fusie. De gemeente Weesp blijft ook na 1 april 2019 bestaan als zelfstandige gemeente. Met haar eigen gemeenteraad, haar eigen besluiten en haar eigen begroting.

Deze ambtelijke fusie leidt op termijn tot een bestuurlijke fusie. Pas dan gaat Weesp op in het grote Amsterdam. Deze finale stap wordt niet eerder dan 2022 verwacht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant