Afbeelding

Raad wil meer verkiezingsborden

Politiek

WEESP - Omdat er verkiezingen op komst zijn (voor de Provinciale Staten en het Waterschap) zijn her en der in Weesp weer verkiezingsborden geplaatst. Het zijn er in totaal vijf en dat zouden er best wat meer mogen zijn.

Dat voorstel van Groenlinks kreeg, verpakt in een motie, donderdag de steun van de meerderheid van de gemeenteraad.

Een jaar of tien geleden stonden er in de aanloop naar verkiezingen nog tien borden waarop partijen hun verkiezingsposter konden plakken. Omdat sommige daarvan niet of nauwelijks gebruikt werden, werd dat aantal teruggebracht naar zes. Bij de herinrichting van het Stationsplein was geen goede plek meer voor een bord en zo is het aantal borden nu vijf. Zo legde burgemeester Bas Jan van Bochove uit.

Belangrijk
De meeste partijen in de Weesper gemeenteraad hechten veel belang aan de borden, zoals GroenLinks zelf, de PvdA, het CDA en (een deel van) de WSP. Misschien helpen de posters op de borden de kiezers niet om hun stemkeuze te bepalen, maar ze maken de mensen er wel van bewust dát er verkiezingen zijn, merkte het CDA op.

Geen posters
D66 daarentegen gebruikt de borden helemaal niet, deze partij voert op andere manieren campagne, vertelde Saskia ter Kuile. En VVD'er Hawre Rahimi verzuchtte: "Nog meer plekken waar onze posters weggescheurd kunnen worden." Navraag leert dat er de afgelopen tijd al diverse keren posters van de partij vervangen moesten worden.

Begroting
En dus wordt het college van B en W verzocht het aantal verkiezingsborden uit te breiden. Voor de komende verkiezingen van 20 maart zal dat overigens niet meer lukken. En ook voor de Europese verkiezingen, die worden gehouden op 23 mei is dat niet mogelijk. Maar de burgemeester zegde toe er in de volgende begroting rekening mee te houden zodat er in de toekomst weer op meer plekken in Weesp zichtbaar is dat er verkiezingen aan komen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant