Ouders gaan praten over een gezellige Sinterklaasintocht, voor alle kinderen.
Ouders gaan praten over een gezellige Sinterklaasintocht, voor alle kinderen. Foto: Marieke van Veen

Ouderraden gaan in gesprek over de Sinterklaasintocht

Politiek

WEESP - Nog voor de zomervakantie gaan de ouderraden van de basisscholen in Weesp praten over de Sinterklaasintocht. Na gesprekken met diverse inwoners en organisaties zijn nu de ouders aan de beurt om mee te denken over 'een gezellige intocht van Sinterklaas'.

De ouderraden zijn uitgenodigd op initiatief van de gemeenteraad, naar aanleiding van een motie om de dialoog over de intocht te starten. 

Pietendiscussie
Het zal vooral gaan over de Pietendiscussie, die de afgelopen jaren veel ophef veroorzaakte. "Als we willen dat alle kinderen zonder nare gevoelens het feest mee kunnen vieren, zullen we voortdurend moeten blijven kijken naar de uitvoering van dit feest en dus ook naar het uiterlijk van Zwarte Piet", zegt burgemeester Ban Jan van Bochove erover. Een van de belangrijkste problemen volgens hem is dat de uitersten vaak hard van zich laten horen in de media en de meer genuanceerde meningen daardoor ondersneeuwen.

Andere organisaties
De gesprekken met de ouders zijn voorbereid door eerdere gesprekken over de Sinterklaasintocht met inwoners en organisaties als het intochtcomité, de WDO, horeca en schooldirecties; zowel voor- als tegenstanders van verandering. Ook Pieten en de goedheiligman hebben hun mening kunnen geven.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant