Afbeelding
Foto: André Verheul

Centrummanager moet leegstand winkels bestrijden

Politiek

WEESP Relatief valt de leegstand in de winkelstraten van het Weesper centrum mee, zegt wethouder Astrid Heijstee in onze podcast van deze week. "Maar we hebben wel last van hardnekkige leegstand op enkele centrale plekken."

Het bestrijden van die hardnekkige leegstand is een van de belangrijkste opdrachten voor een centrummanager. Naar het voorbeeld van onder andere Hilversum en Bussum wil Weesp zo'n aanjager inzetten om het centrum te versterken. "Toekomstbestendig maken", zegt Heijstee.

Het aanstellen van een centrummanager is het belangrijkste punt in de 'Economische visie binnenstad Weesp' die afgelopen zomer werd gepresenteerd. Heijstee: "Via centrummanagement kun je de verbinding maken tussen geïnteresseerde winkels en vastgoedeigenaren. Op dit moment is dat in Weesp niet goed georganiseerd. Met een centrummanager heb je iemand die zich daar specifiek op kan richten." 

Iets in gang zetten
De opdracht wordt om te inventariseren waar knelpunten zitten en hoe die kunnen worden weggenomen. De rol van de gemeente is verder beperkt, want ze bepaalt de vierkantemeterprijs niet en gaat evenmin een winkel beginnen. Met het aanstellen van een centrummanager (voor anderhalve dag per week) kan de gemeente wel proberen iets in gang te zetten.

Beluister hier de podcast: 'Hardnekkige leegstand op centrale plekken in het centrum'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant