Afbeelding

Bestuur Wijdemeren is 'onvoldoende'

Politiek

WEESP - De bestuurskracht van buurgemeente Wijdemeren is onvoldoende. Dat heeft de provincie Noord-Holland vandaag bekendgemaakt. Hoe Weesp scoort, is nog niet bekend. 

De provincie Noord-Holland heeft vanmiddag de eerste resultaten bekend gemaakt van de bestuurskrachtonderzoeken die in de regio zijn gehouden. Alle gemeenten in het Gooi, behalve de nieuwe gemeente Gooise Meren (Muiden, Naarden en Bussum) zijn onderworpen aan een onderzoek. Dit stuk zal gebruikt worden in een regiobrede discussie over de toekomst. 

Wijdemeren
Wijdemeren scoort als enige gemeente in de regio niet goed. "De bestuurskracht van de gemeente Wijdemeren is onvoldoende. Dit blijkt uit het zelfbeeld, omgevingsbeeld en professioneel beeld", aldus de provincie. 

In het stuk wordt om een snelle oplossing voor Wijdemeren gevraagd. Bijvoorbeeld door te fuseren met Hilversum en Weesp, zoals de provincie graag zou zien.

Weesp komt nog
Weesp komt in het regiobrede onderzoek niet voor. Onze gemeente voert een eigen onderzoek uit naar de bestuurskracht en trekt die vraag breder. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Wel kan dat rapport straks worden vergeleken met dit rapport.

Downloaden
Zelf het rapport van 97 pagina's lezen? Download het hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant