Afbeelding

Raadscommissie zeer te spreken over nieuw Laurentiusplan

Politiek

WEESP - De partijen in de gemeenteraad zijn erg blij met het behoud van de Laurentiuskerk. Zo bleek tijdens de bespreking in de raadscommissie. 

Van alle kanten kreeg initiatiefnemer Cees van Vliet lof toegezwaaid. Ook de nieuwe functies in de kerk werden toegejuicht: onder meer een proefbrouwerij van Wispe en een yogastudio

Stadsboerderijen
Wel waren er vragen, met name over de kerktuin. Van Vliet wil daar drie stadsboerderijen bouwen, belangrijk voor de financiering van het kerkbehoud. De vragen gingen over de precieze plek en de hoogte van de nok.

Stadspark
Kerkbuurman Kees Sietsma sprak in namens de stichting Kerk en Stadspark Weesp. Hij zette vraagtekens bij het proces en pleitte opnieuw voor een openbaar stadspark. 

De commissie wekte niet de indruk veel waarde aan een openbaar stadspark te hechten. Wel kreeg wethouder Eijking het verzoek nog eens te bemiddelen tussen Van Vliet en Sietsma.

Kaders
De gemeenteraad bespreekt de zaak eind deze maand nogmaals en zal dan een besluit nemen over de stedenbouwkundige kaders waarbinnen de stadsboerderijen mogen worden gebouwd.


Schets van het tuinplan. De rode vlekken zijn de stadsboerderijen. Het grijze vlak is de kerk. Links is de Herengracht, boven de Kerklaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant