De oprichtingsvergadering in gebouw Papelaan 99.
De oprichtingsvergadering in gebouw Papelaan 99.

'Weesp kan het al 660 jaar alleen'

Politiek

WEESP - Het 'Comité tot behoud van zelfstandig Weesp' is opgericht. Ongeveer 20 Weespers bundelen hun krachten tegen een gemeentelijke fusie. Want, zo zeggen zij, centralisatie is minder democratie. Ze willen alle huizen in Weesp langs. 

In gebouw Papelaan 99 kwamen de 'Zelfstandigen' vanavond voor het eerst bijeen. Daar werd het bestuur gevormd en besloten welke acties de komende weken het levenslicht gaan zien. Er komen affiches, een Facebookpagina, er worden nu al brieven naar de Eerste en Tweede Kamer, provincie en lokale politiek verzonden en de wens is er om handtekeningen te gaan ophalen. Van deur tot deur in Weesp, zodat er maximaal bereik is. 

2017
In oktober 2017 moet de gemeente Weesp namelijk een keuze maken over de toekomst. Dat kan met Amsterdam of Gooise Meren en het wordt waarschijnlijk een fusie, want dat ziet de provincie graag. 

De Zelfstandigen zien ook wel in dat Weesp dingen niet meer alleen kan oplossen, maar zij pleiten voor meer samenwerking om de problemen het hoofd te bieden. Zij treden de komende weken actief naar buiten om de actiebereidheid in Weesp aan te zwengelen. "Weesp kan het al 660 jaar alleen, waarom nu ineens niet meer?"

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant