Afbeelding

'Weesp moet met een visie op parkeren komen'

Politiek

WEESP - De parkeerdruk in het centrum loopt op. Weesp mist een goede visie over hoe het nu verder moet met al die auto's. Historische Kring-voorzitter Cees Pfeiffer is bezorgd omdat het historische straatbeeld wordt aangetast. 

In het centrum zelf worden steeds meer parkeerplekken opgeofferd voor andere doeleinden (zoals fietsparkeerplaatsen), maar echte alternatieven worden er niet geboden, zo vindt hij. "Weesp mist aan de rand van het centrum een grote parkeerplaats of garage waar bezoekers hun auto kwijt kunnen tegen een mooi tarief. Kijk naar Muiden, Naarden of Hoorn. Daar zijn aan de rand plekken waar veel auto's geparkeerd kunnen worden. Automobilisten worden als ze de gemeente binnenrijden ook gewezen op die parkeermogelijkheden. Dat is er in Weesp niet", aldus Pfeiffer.

Autoluw
"De gemeente moet goed nadenken hoe ze met de auto's in ons historisch centrum wil omgaan. Met het aanbieden van goede parkeerplekken kan er in de toekomst ook gedacht worden aan het autoluw maken van het centrum. Er komt nu ook veel doorgaand verkeer doorheen."

'Uit het zicht'
Als oplossing denkt Cees Pfeiffer aan een grote parkeerplaats aan de rand van het centrum. "Op het Van Houten Industriepark? Op het gras aan de Irenelaan bij de Singelscholen? Of zoals in Naarden: aan de binnenkant van een bastion. Mooi uit het zicht." Een parkeerplaats op het braakliggende stuk grond aan de Nijverheidslaan, waar al vaker over gesproken is, kan dan weer minder op de steun van Pfeiffer rekenen. "Dat is net te ver van het centrum af. Dan loop je niet even snel naar het centrum toe."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant