Afbeelding

Comité is over de duizend handtekeningen

Politiek

WEESP - Meer dan 1000 Weespers hebben al getekend voor het zelfstandig voortbestaan van de gemeente Weesp. Dat meldt het actiecomité Zelfstandig Weesp. Zij moeten nog langs de deuren bij een deel van Weesp.

De handtekeningenactie loopt nu bijna een maand. De actievoerders gaan langs alle deuren in Weesp. "We hebben het centrum nu gedaan, Leeuwenveld en het stationsgebied. We gaan nu langs de flats aan de Sinnigvelderstraat en dan naar de Klomp en Aetsveld", aldus actievoerder Gjalt Zondergeld.

Comité Zelfstandig Weesp wil, zoals de naam al doet vermoeden, dat Weesp ook in de toekomst een zelfstandige gemeente blijft. Weesp kan wel samenwerkingsverbanden aangaan, maar een gemeentelijke fusie vinden de actievoerders uit den boze. De provincie Noord-Holland wil wel dat Weesp fuseert.


Gjalt en Aukje Zondergeld aan de koffie. 

"Wat ons verder opvalt is dat we aan de deuren een voorkeur voor Amsterdam horen als er dan toch gefuseerd moet worden. Gooise Meren hebben we niet gehoord. Verder hebben we, helaas, ook mensen die niet willen tekenen omdat ze slechte ervaringen met ambtenaren hebben. Dat vinden we erg jammer", zo vervolgt Zondergeld.

Het comité hoopt nog wel steeds dat meer actievoerders zich melden, want het langs de deuren gaan kost veel tijd met de huidige bezetting. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant