Joop Overmars (links met bril en papier) voert overleg met burgemeester Van Bochove
Joop Overmars (links met bril en papier) voert overleg met burgemeester Van Bochove

Overmars overleeft belastingproblemen

Politiek

WEESP - De vragen waren kritisch en de antwoorden van tijd tot tijd vaag, maar de problemen in de belastingsamenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht hebben wethouder Joop Overmars niet in de problemen gebracht. Politiek ongeschonden verliet hij deze week de raadzaal.

Op initiatief van de VVD werd wethouder Joop Overmars ondervraagd over de chaos in de samenwerking. Maar de wethouder kon de 19 zeer inhoudelijke vragen vrij makkelijk pareren met 19 zeer inhoudelijke antwoorden. De rest van de gemeenteraad plaatste nog wat kritische kanttekeningen, maar de positie van Joop Overmars (WSP) als wethouder financiën werd niet aan het wankelen gebracht.

Lees ook:
Wethouder onder vuur door probleem belastingen

Overmars beloofde zelf ook verbetering in de informatievoorziening naar de raad en beloofde zelfs minder chagrijnig te reageren als er weer over het onderwerp gepraat werd. Al was hij er zelf niet van bewust dat hij soms chagrijnig deed, zo voegde hij daar meteen aan toe.

Daarmee lijkt de kous af voor het hoofdpijndossier dat de problemen in de belastingsamenwerking is geworden. De gemeentelijke aanslagen zijn deze maand dan toch eindelijk op de mat gevallen en van recente problemen zijn nog geen signalen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant