CDA'er Cees Sluyk stelt aan collega-raadsleden:
CDA'er Cees Sluyk stelt aan collega-raadsleden: "18 mei en geen dag later"

Kritische gemeenteraad legt geheimhouding aan banden

Politiek

WEESP - Een zeer kritische gemeenteraad heeft de geheimhouding rondom het maatschappelijk vastgoed aan banden gelegd. 18 mei moet alles openbaar worden, of burgemeester en wethouders nou willen of niet.

In de nota Maatschappelijk Vastgoed heeft het college van B en W alle inkomsten en kosten van gemeentelijke bezittingen op papier gezet. Maar tot verbazing van velen werden die uitkomsten pardoes geheim verklaard. Daardoor konden alleen de gemeenteraadsleden de stukken inzien.

Lees ook:
Geheimzinnig over resultaten gemeentelijk vastgoed

Over die gang van zaken was de gemeenteraad deze week zeer kritisch. Juist omdat het maatschappelijk vastgoed bezittingen van de gemeente zijn. Volgens wethouder Joop Overmars was de geheimhouding noodzakelijk omdat hij eerst de betrokken partijen in alle rust wil bijpraten voordat iedereen de stukken kan bekijken. "Zo draagt geheimhouding bij aan transparantie", zo redeneerde hij. 

De gemeenteraad gaf hem daar geen gelijk in. Onder leiding van het CDA werd een harde deadline voor de openbaring afgesproken. 18 mei. Dan is alles in te zien. Coalitiepartij PvdA en oppositiepartij D66 gingen nog verder. Zij wilden de geheimhouding meteen opheffen, maar kregen daar geen meerderheid voor in de raad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant