Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Veel Weespers reageren op plan extra boa's

Politiek

WEESP - Het plan om vanaf komend jaar extra controleurs op straat te laten lopen door Weesp om alle regels te handhaven kan rekenen op veel reacties van Weespers. Dat zegt wethouder Astrid Heijstee. 

De gemeente heeft plannen om komend jaar extra zogenaamde boa's (buitengewone opsporingsambtenaren) aan te nemen. Dat gebeurt omdat we met z'n allen nog vaak de regels overtreden zoals verkeerd parkeren, overlast veroorzaken en te bouwen op plekken waar dat eigenlijk niet mag. Weesp komt structureel mensen tekort om alle regels te handhaven

Nadat de plannen bekend werden hebben veel Weespers al aan de bel getrokken, zo zegt de wethouder. "Er zijn al veel meldingen binnengekomen van Weespers die ons attenderen op zaken die aangepakt zouden moeten worden. Dat waarderen we", zo zegt de wethouder. 

Toch gaat het nu wel even duren voordat de extra controleurs echt de straat op gaan. Eerst moet de gemeenteraad nog akkoord gaat met het plan. Er wordt volgende week over gesproken, komend najaar moeten de plannen worden goedgekeurd. Pas daarna kunnen er extra boa's worden aangenomen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant