Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Vuurwerk afsteken binnen grachtengordel verboden

Politiek

WEESP - Met oud en nieuw vuurwerk afsteken mag niet meer in het centrum. Het gebied tussen Hoogstraat, Smal Weesp en Oude Gracht is een vuurwerkvrije zone, zo heeft de gemeenteraad deze week bepaald.

De gemeenteraad volgt de landelijke discussie over consumentenvuurwerk tijdens oud en nieuw. Niet dat er in Weesp grote incidenten zijn geweest tijdens de jaarwisseling (het tegendeel is waar), maar de raad wilde het debat toch aan.

Heel Weesp mag niet
Een vuurwerkverbod voor héél Weesp mag niet, zo legde burgemeester Van Bochove uit, verwijzend naar de wet. Een burgemeester mag onder voorwaarden slechts bepaalde gebieden uitsluiten. 'Veiligheidsrisico's voor het winkelend publiek' en 'brandgevaar in de kwetsbare stadskern' zijn als argumenten aangevoerd om de vuurwerkvrije zone binnen de Weesper grachtengordel mogelijk te maken (zie kaartje hieronder). 

Vuurwerk afsteken bij gebouwen met rieten kappen was al verboden. 

Centraal vuurwerk
Een centraal vuurwerk tijdens de jaarwisseling komt er niet, althans niet van de gemeente. D66 gooide daar een balletje over op, maar kreeg er binnen de gemeenteraad de handen niet voor op elkaar.


De vuurwerkvrije zone in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant