Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Weesp hoeft Gooise Meren slechts een ton te compenseren

Politiek

WEESP - Weesp hoeft buurgemeente Gooise Meren 'slechts' net wat meer dan een ton te betalen als compensatie voor gemaakte kosten voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden. Dat heeft de provincie bepaald. Dat alles lijkt daarmee uit te draaien op een flinke tegenvaller voor Gooise Meren: de gemeente stelt zelf recht te hebben op anderhalf miljoen euro

De gemeente Weesp moet Gooise Meren compenseren omdat de toenmalige gemeente Muiden kosten heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. De polder was voor de fusie deels Weesper en deels Muider grondgebied. De gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Na de fusie kwam er echter een grenscorrectie en werd de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp, waardoor Muiden dus kan fluiten naar het terugverdienen van haar geld. 

Provincie Noord-Holland staat aan kant Weesp
De gemeente Muiden - en vervolgens de gemeente Gooise Meren - heeft de afgelopen twee jaar gesprekken gevoerd met Weesp om het eens te worden over het bedrag waar het recht op zou hebben. De twee kwamen er na ambtelijk en bestuurlijk overleg echter niet uit, waarna Weesp de provincie vroeg een oordeel te vellen. Dat doet het dus nu, in het voordeel van Weesp. 

Gooise Meren maakt bezwaar tegen tegenvallende compensatie
Gooise Meren heeft nog een kans de provincie te overtuigen waarom het recht heeft op meer geld. Afgelopen week is er een brief van Gooise Meren op de mat geploft in Haarlem. De provincie gaat daar nu nogmaals naar kijken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant