Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Minder pogingen inbraak, maar dief wel vaker binnen

Politiek

WEESP - Het aantal woninginbraken in Weesp is in 2017 verder gedaald ten opzichte van de 'topjaren' 2015 en 2016. Toch blijven de cijfers nog flink hoger dan in 2014, het jaar voor de golf aan woninginbraken.

Cijfers van de politie en de gemeente laten zien dat er in 2017 84 woninginbraken zijn gemeld. Dat waren er in de jaren daarvoor 102 (2016), 130 (2015) en 57 (2014). De cijfers zijn het totaal van mislukte en geslaagde inbraakpogingen. Het aandeel mislukte pogingen neemt af. Dieven proberen het dus minder vaak, maar waar ze toeslaan is het helaas vaker raak.

Terugdringen blijft prioriteit
De gemeente Weesp meldt in een toelichting: "Het terugdringen van woninginbraken blijft een prioriteit van gemeente en politie. Bij de aanpak van woninginbraken zal evenals vorig jaar worden ingezet op preventie, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het stimuleren van de Weesper BuurtWhatsAppgroepen en Burgernet. In 2017 heeft de gemeente in samenwerking met Ymere circa 290 woningen aangepakt, die in aanmerking zijn gekomen voor een verbetering van hun hang-en-sluitwerk."

Het totaal aantal misdrijven in Weesp is ten opzichte van 2016 gedaald. Deze daling wordt verder veroorzaakt door een afname van het aantal vernielingen, geweldsmisdrijven, en het aantal woning-, bedrijfs- en auto-inbraken. Het aantal fietsdiefstallen nam toe.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant