Afbeelding

Partij van de Ouderen toch niks voor Van Unnik

Politiek

WEESP - Raadslid Gerton van Unnik stapt toch niet over naar de Partij van de Ouderen. Hij gaat alsnog met zijn eigen partij 'Weesp bij Gooise Meren' een gooi doen naar een raadzetel.

Van Unnik en zijn commissielid Hein Stulemeijer zouden met de Partij van de Ouderen meedoen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in Weesp. Volgens Van Unnik stond het PvdO-bestuur erop dat hij afstand zou doen van zijn PVV-verleden. Dat weigert Van Unnik uit principe, zo laat hij desgevraagd weten.

Stulemeijer heeft een andere lezing. Volgens hem had Van Unnik geen zin in de papierwinkel die nodig was om op de kieslist van de PvdO te komen. 

Verkiezingen
Hoe dan ook: Van Unnik heeft aan de burgemeester laten weten dat Stulemeijer geen commissielid meer is namens zijn partij. Op zijn beurt meldt Stulemeijer dat hij de banden met Van Unnik verbreekt en zich richt op de PvdO. Van Unnik richt zich op 'Weesp bij Gooise Meren', dat om administratieve redenen waarschijnlijk met een lijstnummer op het stemformulier komt te staan en niet met de partijnaam.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant