Afbeelding

Valentijnsdag: Muiden verklaart Weesp de liefde

Politiek

WEESP - Het is vandaag Valentijnsdag, de dag van de stille aanbidders. Weesp heeft haar eerste liefdesverklaring al binnen: op de rotonde bij Leeuwenveld hangt een groot spandoek met een groot hart tussen Muiden en Weesp. 

Het spandoek werd in het holst van de nacht opgehangen.

Met het spandoek proberen Muiders hun buurgemeente Weesp te overtuigen om bij het komende referendum over de bestuurlijke toekomst de keuze te maken voor hun gemeente Gooise Meren en niet voor Amsterdam. Op het spandoek staat verder 'Kies voor behoud van je eigen identiteit' en 'Kies voor Muiden, kies voor Gooise Meren'. 

Het spandoek is onderdeel van een persoonlijke campagne van Muider Ben Boogaard, voorzitter van het lokale oranjecomité en op vele andere vlakken actief binnen de Muider gemeenschap. "Vanuit emotie over het 'grapje van Bussum' was ik als inwoner van Weesp natuurlijk vóór Amsterdam, maar als vrijwilliger in Muiden heb ik Gooise Meren de afgelopen jaren leren kennen", vertelt de Muider. "Bij harmonisatie van beleid ontkom je er niet aan dat sommige beslissingen slechter voor je uitvallen, daarom heb ik de afgelopen 2 jaar getracht de tradities die wij in Muiden hadden te behouden. Op alle fronten waar ik als vrijwilliger actief ben heb ik altijd de volle medewerking gehad van de ambtenaren en ook het college. Hierdoor is het gelukt de activiteiten die wij in Muiden hadden te behouden, dit was mij in Amsterdam niet gelukt."

Boogaard stelt daarnaast dat Weesp straks in de gemeente Gooise Meren veel meer zeggenschap heeft dan dat het in Amsterdam heeft.

Lees hier meer over de argumenten van Boogaard. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant